Roadbook
Network
Project

COUNTRIES

ADC MOURA – Lead Partner

ADC Moura je neprofitna organizacija osnovana 1993. u općini Moura (regija Alentejo, na jugoistoku Portugala), a temelji se na načelima lokalnog razvoja, solidarne ekonomije i jednakih mogućnosti. Njezini glavni ciljevi su: doprinos ekonomskoj kompetitivnosti i inovativnosti ruralnih i ranjivih prostora; očuvanje i valorizacija prirodnih i kulturnih dobara; podizanje ekološke svijesti kroz edukaciju; osiguravanje jednakog pristupa svim društvenim, edukativnim, zdravstvenim i kulturnim uslugama; promocija socijalne kohezije i građanske participativnosti. 

ADC Moura je službeno certificirana kao ustanova za trening i edukaciju od 2001. godine, a kao tehnička podrška za stvaranje i razvoj poslovnih subjekata od 2011. Član je nekoliko nacionalnih i međunarodnih organizacija i mreža u području društvenog, poduzetničkog i ruralnog razvoja.

Clara Lourenço
Praça Gago Coutinho, 3, 1º 7860-010 Moura (Portugal)
www.adcmoura.pt
M: adcmoura@adcmoura.pt 
clara.lourenco@adcmoura.pt
filipe.sousa@adcmoura.pt

AMTGLA – P2

Associação Transfronteiriça de Municípios do Lago Alqueva je udruženje sastavljeno od portugalskih općina Alandroal, Barrancos, Mourao, Portel, Reguengos de Monsaraz, Serpa, Viana do Alentejo i Vidigueira i španjolskih općina Alconchel, Cheles, Olivenza and Villanueva del Fresno.  

Svrha udruženja jest realizacija projekata od javnog interesa, naročito povezanih sa zaljevima Alqueva i  Pedrógão, zatim borba protiv zagađenja te oporavak i očuvanje povijesne i prirodne baštine.

Praça Dr. Francisco Sá Carneiro, 4
Apartado 63, 7200-335 – Portugal
T: +351266611085
M: geral@lagoalqueva.eu
www.lagoalqueva.eu/ATMTGLA

LE TERRE DEI SAVOIA – P3

Le Terre dei Savoia je neprofitna udruga koja okuplja više od 50 općina, široko područje koje obuhvaća 4 rezidencije kraljevske dinastije Savoy, od čega su tri pod zaštitom UNESCO-a. Sjedište udruge nalazi se u dvorcu Racconigi u gradiću Racconigi, u regiji Pijemont. Temeljni cilj udruge je podrška i razvoj kulturnog, prirodnog, gastro i agrikulturnog naslijeđa u vlastitom okruženju. 

  1. godine Le Terre dei Savoia osnovala jeMÚSES- Europsku akademiju mirisa, koja je postala središte mnogih projekata.Múses je puno više od muzeja: njezin cilj je širenje znanja i tradicija regije Pijemont u području medicinskog i aromatičnog bilja. Njezino ime, MÚSES ima znak naglaska nad slovom U kako bi asocirala na oblik mužara kakvog su nekad koristili stari apotekari. Riječ je o senzornom centru koji priča jedinstvenu priču o parfemima, umjetnosti, povijesti i tehnologiji.

Elena Cerutti, Francesco Cozzolino, Silvia Rainero

Piazza Carlo Alberto, 6/A -12035 Racconigi, Cuneo, Italy
www.visitterredeisavoia.it
M: progetti@leterredeisaovia.it 
elena.cerutti@leterredeisaovia.it 
silvia.rainero@leterredeisavoia.it
MÚSES – Accademia Europea delle Essenze
Via Sant’Andrea 53, Savigliano, Cuneo, Italy
www.musesaccademia.it
M: info@musesaccademia.it

eCONSULENZA – P4

 eConsulenza, nastala 2003. godine, nudi široki dijapazon usluga i pruža podršku u području komunikacije, edukacije i treninga te europskih projekata. Agencija, sa sjedištem u Torinu, svakodnevno se bavi inovativnim inicijativama ko-financiranima od strane Europske komisije, EU programa , strukturnih fondova ili lokalnih natječaja.  

Agencija eConsulenza radi na projektima povezanima s temom obrazovanja, socijalne inkluzije, kulture, teritorijalne suradnje, lokalnog razvoja i turizma, zdravstva, istraživanja, građanstva. Dosad je uspješno sudjelovala na više različitih programa: Tempus, Equal, INTERREG, Daphne, eContent+, IEE, Central Europe, Europe for Citizens, Youth in Action, Leonardo da Vinci, LLP, ERASMUS+ 2014-2020, Creative Europe, MED, HEALTH, COSME, H2020. 

Od početka eConsulenza se pozicionira kao dodirna točka između akademskih institucija i tržišta rada, s naročitim nastojanjem oko premošćivanja edukativnih programa i profesionalnih vještina. Agencija ima veliko iskustvo u organizaciji tečajeva, događanja, radionica, prilagođenih obrazovnih programa, kako lokalno tako i međunarodno.

Gabriella Bigatti

Agenzia eConsulenza – Corso Casale 450/10 – Torino (Italy)
T: +39 392 0435337
Website:  www.econsulenza.eu 

Email: europrogettazione@econsulenza.com

serviziospecialistico@econsulenza. eu

europrogettazione@econsulenza.eu

 

 

 

VIDZEME PLANNING REGION – P5

Vidzeme Planning Region (VPR) jedna je od pet planskih regija u Latviji. Smještena u sjevernom dijelu Latvije, jedna je od najvećih regija u zemlji, a poznata je po veličanstvenoj prirodi, svježem zraku, šumskim prostranstvima, lijepim gradovima i jedinstvenom kulturnom pejzažu.  

Od 2006. godine predstavlja 25 općina i grad Valmiera, značajan na nacionalnoj i međunarodnoj razini.  

VPR organizira i provodi regionalno prostorno planiranje, no bavi se i razvojem poduzetništva, zapošljavanjem i socijalnim politikama na lokalnoj i regionalnoj razini.  

Misija VPR-a je promocija održivog i uravnoteženog razvoja Vidzeme regije te pružanje učinkovite usluge regionalnim samoupravama, poduzetnicima, neprofitnim udruženjima te građanima u svrhu postizanja zajednički definiranih razvojnih ciljeva. VPR služi ujedno i kao razvojna platforma za lokalne samouprave Vidzeme regije. 

Lienīte Priedāja-Klepere
Bērzaines iela 5, Cēsis, LV-4101, Latvia
www.vidzeme.lv
M: lienite.priedaja@vidzeme.lv

INSTITUT ZA TURIZAM – P6

Institut za turizam jedini je javni znanstveni institut u Hrvatskoj specijaliziran za istraživanje i konzalting u turizmu. Od svog osnutka 1959. godine, Institut se razvio u ustanovu s obiljem praktičnog i profesionalnog znanja u razvoju i upravljanju turizmom. Institut temelji svoju ekspertizu na ekstenzivnim istraživačkim programima, redovitom istraživanju tržišta te procjenama učinka turizma na okoliš, kao i kontinuiranim edukacijama koje provodi multidisciplinarni tim od 20-ak stručnjaka te administrativnog osoblja. Institut za turizam posjeduje specijalizirana znanja iz različitih područja koja utječu na razvoj i upravljanje turizmom, kao što su ekonomija, marketing, menadžment, kulturna baština, promet, zaštita okoliša i tehnologija. Sa svojim interdisciplinarnim istraživačkim pristupom, Institut je u mogućnosti odgovoriti na raznovrsne potrebe i zahtjeve jednako raznolike turističke industrije.

Sanda Čorak, Renata Tomljenović, Hrvoje Mataković, Ives Vodanovič Lukič
Institut za turizam, Vrhovec 5, 10000 Zagreb, Croatia
www.iztzg.hr
M: info@iztzg.hr
sanda.corak@iztzg.hr
renata.tomljenovic@iztzg.hr
hrvoje.matakovic@iztzg.hr

ives.vodanovic@iztzg.hr 

UNIVERSITÉ EUROPÉENNE
des SAVEURS & des SENTEURS – P7

Sveučilište okusa i mirisa (UESS) osnovano je 2002. godine u gradu Forcalquier na jugu Francuske. Riječ je o udruženju koje uključuje stotinjak članova te istraživački i edukacijski centar u području aromatičnog i mirisnog bilja, kozmetike i prehrambene industrije. UESS je profesionalni edukacijski centar koji nudi programe izrade sapuna, proizvodnje prirodne kozmetike te diplomski studij senzorne analize. Neke od glavnih aktivnosti UESS-a tiču se razvoja poduzetničkih vještina, javno/privatne koordinacije, sudjelovanja u europskim projektima, daljnjeg razvoja tradicionalnih i lokalnih znanja, organizacije radionica s ciljem podizanja svijesti o važnosti osjeta okusa i mirisa. UESS blisko surađuje s konzorcijem poljoprivrednika, tvrtki i različitih dionika koji se bave kozmetikom, parfemima, hranom i turističkim sektorom. Od 2018. godine UESS upravlja muzejom Artemisia koji je posvećen aromatičnom i medicinskom bilju Provanse.

Olivier Bagarri, Christelle Aunac
UESS, Couvent des Cordeliers, 04300 Forcalquier, France
www.uess.fr
M: formation@uess.fr
formation@uess.fr
direction@uess.fr